granola-s-tikveno-seme-orehi-i-kokos

Гранола с тиквено семе, орехи и кокос

Домашната гранола е идеална за всеки, който търси здравословна и засищаща закуска. Комбинацията от хрупкави тиквени семки, орехи и ароматен кокос създава невероятен вкус, а медът придава точно необходимата сладост.

Закуска
Лесна
Navigation icon
share
12
10 мин
30 мин

Гранолата произхожда от САЩ и се появява през XIX век като здравословна закуска. Първоначално тя е била печена смес от овесени ядки, ядки и мед, създадена от д-р Джеймс Джексън като част от движението за здравословно хранене. С времето рецептата еволюира, като към нея се добавят сушени плодове, семена и други естествени съставки, превръщайки гранолата в универсална и популярна храна по целия свят.

Приготвена в домашни условия, гранолата може да служи като бърза закуска през цялата седмица. Особено подходяща е за деца, когато се сервира с прясно кисело мляко и горски плодове.

Продукти

12
порции

Продукти

200 гр. овесени ядки
80 гр. кокос люспи
80 гр. тиквени семки
80 гр. орехи
1 ч.л. канела
60 гр. краве масло
120 мл мед
3 с.л. вода
топла вода

Начин на приготвяне

1Подготовка на фурната
Загрейте фурната на 170 °C.
    2Смесване на съставките
    Смесете сухите съставки в голяма купа. В отделна купа комбинирайте маслото, меда и водата, и загрейте тази смес на слаб огън, докато медът се разтопи и съставките се смесят добре.
      3Комбиниране на съставките
      Добавете към сухите съставки и разбъркайте добре.
        4Печене
        Поставете хартия за печене в тава и изсипете сместа равномерно. Печете 10 мин. Извадете, разбъркайте и печете още 10 мин.
          5Сервиране
          Гранолата е готова! Оставете да се охлади. Добър апетит!

            Оборудване

            Голяма тава за печене
            Хартия за печене
            Купа
            Буркан (или кутия за съхранение)
            херметически затварящ се

            Полезни съвети

            Съхранявайте в херметически затворен буркан - така ще запази хрупкавостта си до 2 седмици.
            Изчакайте гранолата да изстине напълно, преди да я приберете - това ще гарантира, че ще остане хрупкава.
            Може да експериментирате със съставките според вкуса си - добавете сушени плодове като стафиди или червена боровинка след изпичането.

            Какво търсят потребителите

            Популярни колекции

            vecherya
            Вечеря
            23 рецепти
            pasta
            Паста
            7 рецепти
            zakuska
            Закуска
            9 рецепти
            deserti
            Десерти
            13 рецепти
            pechiva
            Печива
            3 рецепти
            sosove
            Сосове
            19 рецепти

            Свързани рецепти

            pikantno-kashu
            Предястия
            Пикантно кашу
            10 мин
            Лесна