
Мусака с праз
Тази рецепта за вегетарианска мусака с праз е лесна за приготвяне и е перфектна вечеря за уикенда.
Вечеря
Средно трудна
4
15 мин
50 мин
Тази рецепта за вегетарианска мусака с праз е лесна за приготвяне и е перфектна вечеря за уикенда.
Мусаката е едно от най-харесваните неделни ястия. Тази рецепта за мусака се приготвя с праз, сирене, ориз, домати и заливка от сос Бешамел и яйца. Накрая се поръсва с настърган кашкавал за хрупкава коричка.
Тази вегетарианска мусака може лесно да се адаптира според вкуса или сезона. Ето няколко вдъхновения:
👉 Научете как да приготвите класически сос Бешамел - основа за мусаки, лазаня и запеканки.