Златисти маслени бисквити с пудра захар върху бяла хартия за печене

Лесни маслени бисквити

Тази рецепта за маслени бисквити винаги се получава - меки, ароматни и крехки бисквити с вкус на ванилия.

Десерти
Лесна
Navigation icon
share
20
10 мин
20 мин

Маслени бисквити - лесна и бърза рецепта за бисквити

Тези бисквити с масло са идеален избор за бърз десерт или сладка закуска към кафе или чай. Рецептата е изключително лесна.

Вариации на домашни бисквити с масло

  • Цитрусова свежест: Добавете кората от лимон или портокал
  • Вкус на ядки: Добавете 1 чаена лъжичка смляна канела или джинджифил
  • Коледни бисквити: Добавете 50 г настъргани ядки

👉 Вижте и нашата рецепта за Лимонов крем с кисело мляко и кленов сироп - идеално допълнение към маслени бисквити.

Хранителна стойност

В 100 г маслени бисквити има приблизително:

  • Енергия: ~485 kcal
  • Въглехидрати: 55 г
  • Мазнини: 28 г
  • Белтъчини: 6 г

Хранителните стойности са ориентировъчни и могат да варират в зависимост от точните продукти.

Продукти

20
порции

100 гр. краве масло
на стайна температура
50 мл слънчогледово олио
или зехтин
100 гр. пудра захар
10 гр. ванилова захар
1 бр. яйце
на стайна температура
300 гр. брашно
5 гр. бакпулвер
1 бр. шушулка ванилия
щипка сол

Начин на приготвяне

1Загряване на фурната

Загрейте фурната до 170°C (горен и долен реотан, без вентилатор). Подгответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

    2Смесване на маслото и захарта

    В голяма купа разбъркайте размекнатото масло с пудра захар и ваниловата захар, до получаване на кремообразна смес.

      3Добавяне на олио и яйце

      Добавете олиото, яйцето и шушулката ванилия. Разбъркайте до получаване на еднородна смес.

        4Смесване на сухите съставки

        В отделна купа пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол.

          5Комбиниране

          Постепенно добавете сухата смес към течната, като бъркате със шпатула или кухненски робот, докато се получи гладко тесто.

            6Оформяне на бисквитите

            Вземайте от тестото с лъжица и оформете топчета с размер колкото голям орех. Подредете ги върху тавата, оставяйки разстояние между тях. По желание, с остър нож направете декоративни разрези отгоре.

              7Печене

              Печете в предварително загрята фурна на 170°C за 20 минути или до леко златист цвят по краищата.

                8Охлаждане

                Оставете бисквитите за 2 минути в тавата, след което ги прехвърлете на решетка да се охладят напълно.

                  Оборудване

                  1 голяма купа
                  1 средна купа (за пресяване на брашното)
                  Сито
                  Силиконова шпатула
                  Голяма лъжица
                  Тава за печене
                  Хартия за печене
                  Решетка за охлаждане

                  Полезни съвети

                  За по-хрупкави и ронливи бисквити използвайте само масло, а за по-мека текстура - комбинация от масло и олио.
                  По желание декорирайте с разтопен тъмен шоколад.
                  Съхранявайте маслените бисквитки в затворена кутия за 1 седмица. Можете да замразите неизпеченото тесто за 1 месец.

                  Популярни колекции

                  vecherya
                  Вечеря
                  33 рецепти
                  pasta
                  Паста
                  9 рецепти
                  zakuska
                  Закуска
                  30 рецепти
                  deserti
                  Десерти
                  29 рецепти
                  pechiva
                  Печива
                  5 рецепти
                  sosove
                  Сосове
                  22 рецепти

                  Свързани рецепти

                  italianski-bishkoti-savoyardi
                  Десерти
                  Италиански бишкоти Савоярди
                  40 мин
                  Лесна
                  biskviti-s-parchencza-shokolad-i-orehi
                  Десерти
                  Бисквити с парченца шоколад и орехи
                  25 мин
                  Лесна