
Лимонов кърд само с 4 съставки
Направете най-лесния лимонов кърд само с 5 съставки. Използвайте за намазване върху бисквитки, палачинки или добавка към крем за любими сладкиши.
Направете най-лесния лимонов кърд само с 5 съставки. Използвайте за намазване върху бисквитки, палачинки или добавка към крем за любими сладкиши.
Лимоновият кърд е класически английски десерт, който води корените си от началото на 19-ти век. Оригиналната рецепта е била буквално "кърд" - лимоновата киселина е заквасявала сметаната, образувайки сгъстен крем, който се отцеждаше през платно.
В края на 19-ти и началото на 20-ти век домашният лимонов кърд се сервира традиционно с хляб или сконове на следобедния чай като алтернатива на сладко. Съвременната рецепта с масло, яйца, захар и лимон създава гладка, кремообразна текстура с интензивен цитрусов вкус, който прави кърда идеален за тартове, сладкиши или просто върху препечен хляб.
Домашно приготвен лимонов кърд с леко кисел и сладък вкус! Можете да използвате като добавка към крем за торта, чийзкейк или руло.