Кишове с чери домати и зелени подправки в хрупкава коричка

Киш с чери домати и бекон

Киш с чери домати и пушен бекон – лесна и вкусна рецепта с готово бутер тесто, която съчетава хрупкава основа и богат пълнеж. Перфектен избор за закуска, брънч или лека вечеря.

Вечеря
Лесна
Navigation icon
share
8
15 мин
45 мин

Киш с чери домати и бекон - бърза рецепта за солен пай с готово тесто

Този невероятно вкусен киш с бекон е идеалното решение, когато искате да приготвите нещо впечатляващо с минимални усилия. Използването на готово бутер тесто значително съкращава времето за приготвяне, без да жертвате вкуса. Хрупкавата основа в комбинация с пикантния бекон, кремообразната яйчена смес и сочните чери домати прави този солен пай перфектен избор за закуска, лека вечеря или дори като предястие на по-специално събитие. Сервирайте го със зелена салата за пълноценно хранене.

Тази рецепта за киш с бутер тесто е лесна за приготвяне. Ако искате да опитате класическата версия с домашно приготвено тесто, вижте нашата рецепта за класически киш със сирене и чери домати. В нея ще намерите подробни инструкции за приготвяне на перфектната хрупкава основа от нулата.

👉 Вижте рецептата тук: Киш с чери домати и сирене (с домашно тесто)

Съхранение

Съхранявайте готовия киш с чери домати и бекон в хладилник в херметичен контейнер до 3-4 дни.

Може ли да се замрази? Да, но за най-добър резултат препоръката е да замразите само суровия пълнеж. Изсипете го в торбичка с цип или подходящ контейнер и го замразете за срок до 3 месеца. За приготвяне, размразете пълнежа в хладилник за една нощ. След това го изсипете в предварително изпечената основа и печете според в рецептата.

Продукти

8
порции

За основата

400 гр. бутер тесто
готово бутер тесто

За пълнежа

3 бр. яйца
200 гр. чери домати
200 гр. бекон
пушен
200 гр. течна сметана
100 гр. кашкавал
или пармезан, настърган
20 мл зехтин екстра върджин
сол
на вкус
черен пипер
на вкус
пресен босилек листа

Начин на приготвяне

1Загряване на фурната

Загрейте фурната на 190°C (горен и долен реотан). Намаслете леко форма за пай или киш с диаметър приблизително 24-26 см.

    2Приготвяне на основата

    Разстелете бутер тестото и го поставете във формата. Притиснете го леко към стените и оформете равномерен борд. Надупчете основата с вилица, след което сложете отгоре хартия за печене и тежести (суров боб или ориз ще свършат работа).

      3Изпичане на основата

      Печете на 190°C за 10 минути. Махнете хартията и тежестите и печете още 5 минути до получаването на златиста коричка.

        4 Подготовка на доматите

        Междувременно, разрежете доматите на половинки и ги посолете. Намажете ги с малко зехтин за по-добър вкус.

          5Приготвяне на пълнежа

          В купа разбийте яйцата със сметаната. Добавете настъргания кашкавал и нарязания на ленти или кубчета бекон. Накрая подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте.

            6Сглобяване

            Изсипете сместа за киш върху тестото и подредете отгоре нарязаните на половинки домати чери с разреза нагоре.

              7Печене с пълнежа

              Сложете киша в долната част на фурната и печете на 200°C за 10 мин. След това намалете на 170°C и печете още 20-25 минути, или докато стане леко златист и се надуе.

                8Охлаждане и сервиране

                Оставете киша леко да се охлади за 5-10 минути и извадете от формата. Гарнирайте с пресен босилек или магданоз, и поднесете топъл или на стайна температура.

                  Оборудване

                  Форма за киш или форма с подвижно дъно (около 24-26 см)
                  Шпатула или лъжица
                  Голяма купа
                  Телена бъркалка
                  Нож и дъска за рязане

                  Полезни съвети

                  Замените готварска сметана със заквасена сметана, ако искате по-богата кремообразна текстура.
                  За още по-богат вкус добавете малко сушени домати към пълнежа.
                  Винаги печете основата с тежести, дори и с готово тесто. Това гарантира хрупкав долен слой.
                  Оставете киша да постои няколко минути след печене – така ще се стегне и ще се реже по-лесно.
                  Готовият киш съхранявайте в хладилник за 3 до 4 дни в херметически затворен контейнер. Този киш може се замразява за срок до 3 месеца.

                  Популярни колекции

                  vecherya
                  Вечеря
                  34 рецепти
                  pasta
                  Паста
                  9 рецепти
                  zakuska
                  Закуска
                  32 рецепти
                  deserti
                  Десерти
                  30 рецепти
                  pechiva
                  Печива
                  6 рецепти
                  sosove
                  Сосове
                  22 рецепти

                  Свързани рецепти

                  domashen-hrupkav-hlyab
                  Печива
                  Домашен хрупкав хляб
                  2 часа и 40 мин
                  Лесна
                  pikantni-sladki-kartofi
                  Вечеря
                  Пикантни сладки картофи
                  60 мин
                  Лесна
                  kish-s-cheri-domati-i-sirene
                  Вечеря
                  Киш с чери домати и сирене
                  1 час и 25 мин
                  Средно трудна
                  neapolitanska-picza-margarita
                  Вечеря
                  Неаполитанска пица Маргарита
                  3 часа
                  Трудна